Haberler

DEHUKAM, Kadir Has Üniversitesi ve Singapur Ulusal Üniversitesi İşbirliğinde Düzenlenen Uluslararası Deniz Hukuku Yaz Akademisi Başladı

Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM), Kadir Has Üniversitesi ve Uluslararası Hukuk Merkezi-Singapur Ulusal Üniversitesi ve işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Deniz Hukuku Yaz Akademisi başladı. Akademinin ilk günü açılış konuşmalarını Amb. Tommy Koh, “UNCLOS Yaşayan Bir Anlaşma mı, yoksa Statik Bir Anlaşma mı?” konusunda ve Dışişleri Bakanlığı Kuzey Doğu Akdeniz Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin’in “Deniz Hukukunda Son Gelişmeler ve İlgili Türkiye’nin Görüşleri” konusunda gerçekleştirdi. Ardından emekli Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi Hakimi Büyükelçi Helmut Türk “200 Deniz Mili Ötesindeki Kıta Sahanlığı” konusunda ders verdi.

Üç hafta sürecek olan ve son haftasında DEHUKAM ile TIKA işbirliğinde Kongo Cumhuriyeti ve Cape Verde Cumhuriyetinden diplomat ve bürokratların da katılım sağlayacağı eğitim programı kapsamında yaklaşık 30 uluslararası mahkeme hakimi, akademisyen ve uygulayıcı ders verecek.

Deniz hukuku alanında önemli katkılar sağlayacak bu eğitim programının gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza ve tüm eğitmen hocalarımıza ve değerli katılımcılara teşekkür ederiz.