Haberler

Erasmus+ “Türkiye’nin Deniz İklimi Stratejisinde Gençlerin Rolü” Projesi İç Anadolu Bölge Çalıştayı Tamamlandı!

Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Erasmus+ KA154-YOU (Gençlik Katılımı) projesi “Türkiye’nin Deniz İklimi Stratejisinde Gençlerin Rolü İç Anadolu Çalıştayı’nın ilk gününde tanışma, orantasyon ve proje tanıtımı faaliyetleri gerçekleştirdi. Çalıştayın ikinci gününde DEHUKAM Araştırmacıları Emre Önsöz, Derya Ulutürk ve Büşra Deniz tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların akabinde sorun tespiti analizi, grup çalışmaları ve çözüm geliştirme oturumları Proje Uzmanı Hakan Ekinci ve Eğitmen Burçin Ünver tarafından gerçekleştirildi. Çalıştayın 3. gününde politika geliştirme oturumunun ardından Burak Paydaş “İklim ve Afet ilişkisi” ve Ankara Üniversitesi TÖMER Müdürü Prof.Dr. Timur Gültekin tarafından “Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

Çalıştayın son gününde yaygınlaştırma oturumu ve karar alıcılarla buluşma toplantısı yapıldı. DEHUKAM Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. İsmail Demir, Prof. Dr. Yücel Acer iklim değişikliğinin etkileri ve deniz iklimi konularında görüşlerini paylaştı.
Çalıştayın kapanış oturumunda DEHUKAM Müdürü Mustafa Başkara’nın konuşmalarını gerçekleştirmesinin akabinde katılımcılara ve organizasyon ekibine sertifika takdiminde bulunuldu.