,

Haberler

Denizde Cebri İcraya İlişkin Güncel Gelişmeler Kolokyumu Yargıtay Başkanlığı ve DEHUKAM İşbirliğinde Gerçekleştirildi

Denizde Cebri İcraya İlişkin Güncel Gelişmeler Kolokyumu, 12 Ekim 2023 Perşembe günü DEHUKAM tarafından Yargıtay Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa yurt içi ve yurt dışından akademisyenler, yargı mensupları, avukatlar ve sektör temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasında DEHUKAM Yönetim Kurulu üyesi Zekeriya Birkan Türk Ticaret Kanununda yer alan deniz icra hükümlerinin İcra ve İflas Kanununa alınmasına ilişkin çalışmaların yürütüldüğü ve hacizli gemilerin satışına ilişkin bir uluslararası sözleşmenin imzaya açıldığı bir dönemde gerçekleştirilen Kolokyumun büyük fayda sağlayacağına yönelik inancını ifade etmiştir.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise açılış konuşmasında mavi vatanın taşıdığı önemi vurgulayarak 2015 yılında Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulan DEHUKAM’ın kat ettiği büyük mesafeyi ortaya koyarak sözlerine devam etmiş ve programın büyük katkılar sağlayacağı inancı ile konuşmasını noktalamıştır.

Yargıtay Birinci Başkanı Sayın Mehmet Akarca konuşmasında denizciliğin her alanında Türkiye’nin lider ve güçlü olması gerektiğini vurguladı ve deniz ticaretinde hukuki güvenliğin önemini vurguladı.

Programa aile fotoğrafının ardından Prof. Dr. İsmail Demir yaptığı Keynote konuşmasında Gemilerin Yurtdışında Cebri İcra Yoluyla Satışları ve Bunların Tanınmasına Dair Pekin Sözleşmesi başta olmak üzere deniz cebri icra hukukuna ilişkin gelişmeleri kapsamlı bir biçimde ele aldı.

Devamında başkanlıklarını Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Yazıcıoğlu ve Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal’ın yaptığı üç oturum ile Kolokyum programına devam edildi.

Programa Türkiye ve yurtdışından konuşmacı ve katılımcı olarak katkı sunan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.