,

Haberler

3. Deniz Güvenliği Konferansı İstanbul’da Düzenlendi

Deniz emniyeti ve güvenliği konusunda NATO tarafından akredite edilmiş bir mükemmeliyet merkezi olan Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi (MARSEC COE) tarafından 14-15 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul’da ‘NATO’nun Yeni Stratejik Konsepti Bağlamında Deniz Güvenliği’ ana temasıyla 3. Deniz Güvenliği Konferansı, birçok farklı ülkeden gelen araştırmacı, akademisyen ve profesyonelin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Bu seçkin konferansta; başta insansız sistemler, NATO’nun yeni stratejik konsepti ve bunun deniz güvenliği üzerindeki etkisi, denizde kritik altyapı koruması ve gıda, enerji ve siber güvenlik alanındaki yeni zorluklar olmak üzere bir dizi önem arz eden konu ele alınmıştır.
DEHUKAM’ı temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz ve Uzman Araştırmacımız Prof. Dr. Yücel Acer ‘NATO’s Role and Legal Aspects in Maritime Critical Infrastructure Protection’ adlı oturuma başkanlık etmiştir. Ayrıca, Araştırmacımız Mustafa Yılmaz ‘Navigating Regulatory Challenges – Ensuring Safety and Security in Maritime Autonomous Surface Ships’ başlıklı tebliği ile Konferansa katkı sağlamıştır.